Radiologie - Royal Vet Braila

Radiologie

Radiografia este o metodă de investigație care folosește radiația „x” sau radiația ionizantă. Aceste radiații, la rândul lor, sunt alcătuite din fotoni – particule foarte mici care au capacitatea de a trece prin țesuturile organice și anorganice. În urma unei astfel de investigații, medicul specialist poate diagnostica o gamă variată de afecțiuni care, în lipsa acestei proceduri, ar fi destul de greu de identificat și tratat.

Radiografia este o metodă de investigație care folosește radiația „x” sau radiația ionizantă. Aceste radiații, la rândul lor, sunt alcătuite din fotoni – particule foarte mici care au capacitatea de a trece prin țesuturile organice și anorganice. În urma unei astfel de investigații, medicul specialist poate diagnostica o gamă variată de afecțiuni care, în lipsa acestei proceduri, ar fi destul de greu de identificat și tratat.

Deși cei mai mulți dintre noi știm despre serviciile de radiologie din procedurile medicale din medicina umană, acest tip de investigație se aplică de foarte multă vreme și pentru identificarea și diagnosticarea unor afecțiuni din domeniul medicinei veterinare. Mai exact, animalul dumneavoastră poate beneficia de o astfel de procedură atunci când situația o impune.

În general, imaginile de radiologie veterinară sunt de ajutor în diagnosticarea multor afecțiuni, în special ortopedice și tumorale. Pentru cele din urmă se efectuează obligatoriu radiografii pulmonare – pentru verificarea apariției metastazelor.

Cu toate acestea, trebuie știut faptul că radiografia este o procedură destul de invazivă, ce nu poate fi făcută decât la intervale destul de mari de timp – pentru a nu afecta sănătatea pacientului. Pentru a evita un astfel de scenariu, medicul veterinar este cel care decide, în urma consultației de specialitate, dacă este necesară sau nu o astfel de investigație.

De asemenea, pentru a limita efectele invazive ale unei astfel de proceduri, este obligatoriu ca aceasta să fie realizată corect, de către personal calificat, și cu ajutorul unui aparat performant. ROYAL VET, clinică veterinară din Brăila, deține un aparat de radiologie digitală de ultimă generație – EXAMION MAXI VET – produs în Germania, care folosește tehnologie cu conversie directă pentru cea mai bună calitate a imaginii și dinamicii monocrome, software Examion AQS și care dispune de un panou de comandă de 19 inch sensibil la atingere.

Cum ne dăm seama că o radiografie este executată corect?

Bineînțeles, o persoană neavizată nu are de unde să știe dacă procedura radiologică a fost executată corect – acest aspect depinde de personalul care efectuează radiografia – dar există anumite indicii după care vă puteți da seama dacă animăluțul dumneavoastră a fost tratat corespunzător.

  • Clinica veterinară la care mergeți folosește un aparat modern, performant
  • La aparat este expusă doar zona ce necesită diagnosticare – nu întreg animalul
  • Pe filmul radiologic se poate identifica zona ce necesită diagnosticare
  • Zonele de alb+negru și de gri sunt în echilibru
  • Intensitatea radiației este cât mai mică (acest lucru depinde atât de pregătirea personalului cât și de calitățile aparatului)
  • Distanța dintre aparat și pacient este suficient de mare.

În schimb, dacă observați că aparatul este vechi și că pregătirea personalului lasă de dorit, nu ezitați să căutați în altă parte serviciile de radiologie de ultimă generație, care să ajute cu adevărat la diagnosticarea și tratarea corespunzătoare a animalului dumneavoastră de companie.

Un alt aspect demn de luat în seamă este acela că radiografia veterinară se aseamănă foarte mult cu radiografia pediatrică – în cazul căreia pacientul trebuie să fie asistat de către o persoană adultă (stăpân, în cazul serviciilor de radiologie veterinară). Din păcate, trebuie conștientizat faptul că atunci când se folosește un aparat vechi sau uzat pentru efectuarea radiografiei, aparat care emite un nivel mult mai mare de radiații decât ar fi recomandat, ne putem expune și noi (din postura de stăpâni) acestor radiații.

Pentru că majoritatea proprietarilor de animale de companie își îngrijesc și iubesc companionii ca pe proprii copii, clinica veterinară Royal Vet respectă acest lucru și își propune să susțină efortul oamenilor de a avea grijă și de a se bucura un timp cât mai îndelungat de compania lor minunată.

Astfel, vă sfătuim ca atunci când animalul dumneavoastră dă semne că nu se simte bine, că suferă de vreo afecțiune cronică sau dacă a fost victima unui accident să vă prezentați fără întârziere la o consultație de specialitate.

Sfatul nostru este să nu încercați să îl oblojiți acasă, cu leacuri băbești ori cu alte metode care vi se pare că ar putea funcționa. Suntem siguri că dacă un membru al familiei trece printr-o astfel de situație nu ați sta pe gânduri înainte de a merge la medic. La fel, și membrul necuvântător al familiei merită și are dreptul să fie tratat cu iubire, respect și atenție. În această idee, atunci când alegeți o clinică veterinară sau servicii de radiologie, nu ezitați să vă interesați și de profesionalismul și pregătirea persoanelor care se vor îngriji de diagnosticarea și tratarea animalului dumneavoastră de companie, pentru că de aceste aspecte depinde bunăstarea lui.

Ecografie Abdominala

Cabinetul nostru este dotat cu ecograf Doppler color, aparat de ultima generatie, performant, special dedicat medicinei veterinare.

Ecografia reprezinta de departe, tehnica imagistica cel mai frecvent folosita atat in medicina veterinara cat si in medicina umana pentru confirmarea diagnosticului prezumtiv pus in urma examenului clinic efectuat. Cabinetul veterinar ROYAL VET din Braila ofera cele mai avansate abordari in ecografie veterinara.

Testimoniale Clienti

Ne bucuram ca exista in zona Galati – Braila un aparat atat de performant care ne-a ajutat in salvarea vietii catelusului nostru Lord care a suferit un accident de masina.

Familia Petrache

Galati

Pisica mea „Kitty” este mereu rasfatata la acest salon! Vin aici periodic cu pisicuta mea pentru servicii de infrumusetare, adica tunsoare de intretinere, spalat si periat. Desi nu este prea blanda la atingere in mod normal, aici se linisteste si toarce ca o adevarata felina.

Valentina S.

Braila

M-am bucurat tare mult cand s-a deschis Royal Vet la noi in Braila, pentru ca in sfarsit am aproape de casa un cabinet veterinar bine dotat. Cel mai incantata sunt ca are si un pet shop care vinde hrana de calitate si accesorii pentru pisica mea.

Mariana I.

Braila

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Recenzii radiologie
Average rating:  
 0 reviews